strangetelescopes32
27. marts 2006

The Diggers of the Underground Planet

The Diggers of the Underground Planet blev stiftet i Moskva i 1990 af undergrundsfantasten Vadim Mikhailov. Gruppen har flere gange vakt stor statslig bevågenhed pga. deres bemærkelsesværdige opdagelser i Moskvas omfattende undergrund, der flere steder tæller op til 12–15 etager og som på det dybeste sted rækker 850 meter ned under byens overflade.

Foruden en mission om at kortlægge og rapportere fra det enorme ukortlagte parallelsamfund, som eksisterer under Moskva, og som huser tusindvis af fattige, hjemløse, prostituerede, kriminelle og andre lovløse, har gruppen gjort en række usædvanlige fund af nærmest mytisk karakter. Heriblandt konserverede havdyr i store tanke med formalin under det gamle Institut for Havforskning, en underjordisk kirkegård under Arabat, kilometervis af opholdssteder og flugtveje fra tsarernes tid, lagre af radioaktivt materiale under Moskvas Universitet, torturkamre fra Stalintiden og ikke mindst, hvad gruppen påstår, er rester fra Stalins omdiskuterede metrosystem nr. 2, der efter sigende skulle have fragtet Sovjetledere ubemærket på tværs af byen.1


  1. Oplysningerne om Vadim Mikhailov og The Diggers of the Underground Planet er hentet fra avisartiklerne “Mysteries under Moscow” af Andrei Illnitsky i Bulletin of the Atomic Scientists, maj/juni 1997, “Fear me, Giant Sewer Rodents, for I am Vadim, Lord of The Underground” af Erin Arvedlund i Outside Magazine, september 1997, “Diggers Plumb Moscow’s Cavernous Depths” af Ira Iosebashvili i Moscow Times, 26. august 2003 samt fra egen rejse til Moskva undergrund i marts 2006.

Moskvas-Metros-bagside

Skriv et svar